Cilj naše udruge je da institucije konačno shvate i da primijene individualni pristup svakoj obitelji, bez generaliziranja obiteljskih odnosa i bez izjednačavanja obiteljskih odnosa gdje je prisutno nasilje sa onima gdje nema nasilja. Ne mogu žrtvu nasilja tjerati na dogovore, pomirbe i medijacije sa nasilnikom.

Želimo da svako dijete ima sretno djetinjstvo, da se igra i raste, osjeća se voljeno, da mu se ne krade djetinjstvo i zamjenjuje osvetama, „borbama“ za skrbništvo nad njime, „mrcvarenjima“ od strana institucija, strahom i teretom koje ni jedno dijete ne bi smjelo nositi.

Želimo da institucije kažnjavaju obiteljsko nasilje i da ne generaliziraju obiteljske odnose izjednačavajući pritom nasilnika i žrtvu vršeći sekundarno nasilje nad djecom i žrtvom nasilja. Želimo da djeca budu zaštićena od nasilja i od osobe koja je nasilna. Želimo da dijete ima pravo na siguran život, a ne život izložen osobi nasilnoj osobi i to bez nadzora jer je nekakvo pravo roditelja ispred prava djeteta, a institucijama se ne da raditi pri čemu svjesno ugrožavaju djecu.

Apeliramo na sve roditelje koji se razdvajaju da se stave u poziciju svog djeteta koje u ovom postupku najviše pati i da svoje interese, potrebe, želje i prava stave iza ljubavi prema svojoj djeci i iza prava djece. Apeliramo na takve roditelje da poslušaju svoj zdrav razum i da ne predaju svoje dijete u ruke institucija koje će uništiti i njih i njihovo dijete.

Stop obiteljskom nasilju i stop sekundarnom nasilju od strane institucija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *