Dana 18.09.2017. godine predsjednica Udruge Djeca Ljubavi prisustvovala je sastanku sa pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova gđom Višnjom Ljubičić. Neposredni povod ovom sastanku bio je teški slučaj članice naše Udruge u čijem postupku je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova već postupala. Tijekom sastanka gđa Ljubičić i gđa Gosta pokušale su pronaći rješenje za ovaj teški slučaj jer je pravobraniteljica već dobro upoznata sa svom dokumentacijom vezanom za našu članicu. Razgovaralo se i o više članica naše Udruge za koje je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova već postupala.

Udruga Djeca Ljubavi uvijek na prvo mjesto stavlja dijete i ljubav prema djetetu te ju u tom smjeru i tekao razgovor, međutim često u obiteljskim odnosima zbog neravnopravnog odnosa između muškarca i žene dolazi do direktnog ili indirektnog ugrožavanja djece, njihovih prava i njihove sigurnosti. Stoga se predsjednica Udruge osvrnula na problem obiteljskog nasilja gdje najviše trpe upravo djeca, a koje se u našem sustavu minimalizira. Članovi Udruge Djeca Ljubavi smatraju da je svako nasilje koje se odvija pred djecom ujedno i nasilje nad djecom jer djeca zbog toga imaju emocionalne i psihološke posljedice koje se ne smiju ignorirati. Također Udruga Djeca Ljubavi smatra da se izrazito mora voditi računa o sigurnosti djeteta te stoga smatraju da su nenadzirani i obilni susreti djeteta sa počiniteljem obiteljskog nasilja opasni za dijete, a što institucije ne prihvaćaju. Činjenice i statistike dokazuju da su žrtve obiteljskog nasilja u velikoj većini žene te je stoga Udruga Djeca Ljubavi zamolila pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova za suradnju i pomoć u slučajevima gdje dolazi do diskiminacije po spolu.

Predsjednica Udruge je predstavila ciljeve i djelatnosti Udruge Djeca Ljubavi, a među kojima je osnovno pravo djeteta na sretan i siguran život, pravo na sretno djetinjstvo, bez nasilja i međusobnih sukoba roditelja.

Vijest o sastanku objavljena je i na stranicama pravobraniteljice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *