Udruga Djeca Ljubavi je osnovana sa ciljem da se ljubav prema djetetu stavi na prvo mjesto. Želimo potaknuti roditelje koji se razdvajaju da zaborave međusobne razmirice i usredotoče se isključivo na dobrobit svoje djece.

Djeca su naša najveća ljubav i naš život, a ne samo broj ili predmet što nažalost postanu institucijama nakon razdvajanja roditelja.

Osnovana udruga za dobrobit djece

Cjelokupna aktivnost Udruge Djeca Ljubavi zasniva se na odredbama Konvencije o pravima djeteta, te na potrebama, interesima i željama djece. Želimo zaštititi prava djece i boriti se za njih ljubavlju, ali i svim dostupnim zakonitim sredstvima.

Kroz udrugu želimo promicati prirodnu i iskonsku važnost i ulogu roditelja, te važnost oba roditelja u skrbi i odgoju djeteta. Naglašavamo da prava djeteta uvijek moraju biti ispred prava roditelja. Sukladno tome, osnovana udruga ima sljedeće ciljeve:

• osvješćivanje roditelja koji se razdvajaju da ljubav prema djetetu mora biti na prvom mjestu uz naglasak na shvaćanje pojma dobrobit djeteta,
  • osvješćivanje institucija koje odlučuju o djeci nakon razdvajanja roditelja, da ne izjednačuju roditeljske odnose gdje je prisutno psihičko ili fizičko nasilje sa roditeljskim odnosima gdje nasilja nema.

Ovime udruga želi poručiti da je potreban individualni pristup svakoj obitelji, bez generaliziranja obiteljskih odnosa. Udruga se zalaže za dobrobit djeteta u smislu da dijete treba maksimalnu stabilnost i sigurnost uže obitelji i doma, socijalno okruženje (škola, vrtić, prijatelji, aktivnosti) te dnevnu rutinu koja je potrebna za emocionalni i psihološki razvoj djeteta.

Djelatnost udruge zasniva se i na aktivnom sudjelovanju u praćenju i poboljšanju zakonske regulative te provedbi iste u relevantnim institucijama. A sve to radi učinkovitijeg rješavanja problema s naglaskom na zaštitu prava djece, individualizaciju obiteljskih odnosa, distinkciju nasilnika i žrtve u obiteljskim odnosima i sprečavanje sekundarnog nasilja. Udruga nudi psihosocijalnu pomoć, podršku i savjetovanje obiteljima, roditeljima, djeci, mladima i žrtvama obiteljskog nasilja. Pozivamo sve koji trebaju pomoć da nas kontaktiraju.

Ljubav prema djeci mora biti na prvom mjestu

Želimo poručiti svim roditeljima koji se razdvajaju da svoje interese, potrebe, želje i prava stave iza ljubavi prema svojoj djeci i iza prava djece. Stavite se u poziciju svog djeteta koje u postupku razvoda i razdvajanja bivših partnera najviše pati. Apeliramo na roditelje da poslušaju unutarnji tihi vapaj svog djeteta za mirnim i sretnim životom ispunjenim ljubavlju oba roditelja.

Nijedno dijete ne može biti sretno dok mu roditelji vode „ratove“, međusobno, po Sudovima, Centrima za socijalnu skrb i ostalim institucijama. Naša djeca zaslužuju vesele i vedre roditelje, te apeliramo na zdrav razum oba roditelja.

Mislimo na našu djecu i stavimo njihovu sreću na prvo mjesto!

Uvijek imajmo na umu: naša djeca su nastala iz naše ljubavi! Zaštitimo prava djece ljubavlju!

Vesna Gosta, predsjednica Udruge Djeca Ljubavi

2 thoughts on “Osnovana Udruga Djeca Ljubavi

1. Slucajno sad danas pogledala dio emisije gdje je gostovala gda. Vesna Gosta. Bila sam odusevljena reakcijama i postupcima koje je ona morala proci kroz zivot. Jako me se dojmila zato jer je znala tko je i sto je i pocela se za to u zivotu boriti. Ja nisam znala pa sam trpila verbalno, psihicko, emocionalno pa i fizicko nasilje. Ali sada je gotovo nakon 35 godina braka odlucila sam uzeti zivot u svoje ruke i snositi odgovornost. Inace nigdje ne pisem ali jako me se dojmilo i htjela sam to izreci. Jako je lijepo da su djeca na prvom mjestu samo to svi ne postuj. Moj muz je rekao da ce djecu unistit a vec smo ih unistili kroz takav los brak to mi je bilo strasno. Svaka pohvala gdi. Vesni i Udrugi djeca ljubavi. I cestitam joj na hrabrosti jer trebalo je to prozivjeti i boriti se i jos ce se trebati boriti. Sretno!

2. Draga Višnja, hvala Vam na ovim divnim riječima. Vesna od srca zahvaljuje, a kako je ona danas usred puno obaveza ja sam uskočila samo da kažem da nam ovakva podrška puno znači kao poticaj za dalje. Ako ste na Facebooku bilo bi nam drago da nas pratite i pridružite se aktivnostima kad bude prilike.
    Svako dobro. Nikolina