Udruga Djeca Ljubavi želi da svako dijete ima sretno djetinjstvo, da se igra i raste, osjeća se voljeno, da mu se ne krade djetinjstvo i zamjenjuje osvetama, „borbama“ za skrbništvo nad njime, „mrcvarenjima“ od strana institucija, strahom i teretom koje ni jedno dijete ne bi smjelo nositi. S obzirom da se njihov glas najmanje čuje govorimo u njihovo ime.

Djeca pripadaju u najranjiviju skupinu našeg društva i zaslužuju da se o realitetu njihove patnje glasno progovori. Želimo da institucije reagiraju na njihovu stvarnu dobrobit i prestanu ponavljati taj pojam uz istovremeno uništavanje i života djeteta i života njegovih roditelja.

Želimo da roditelji koji se razdvajaju prestanu sa osvetama i uništavanjem svog vlastitog djeteta zbog svog ega i vlastitog cilja. Želimo da se nasilje u obitelji strogo kažnjava. Želimo da institucije ne izjednačuju nasilnika i žrtvu nasilja. Želimo da djeca budu zaštićena od nasilja i od osobe koja je nasilna. Pravo djeteta je pravo na siguran život, a ne život izložen osobi koja je bila nasilna prema jednom od njegovih roditelja, pod izlikom da takva osoba nije dosada pokazala nasilnost prema djetetu pa je dijete „sigurno“ s njom. Djeca zaslužuju čistu ljubav i siguran život jer oni su ljubav. Želimo se boriti protiv sekundarnog nasilja koje institucije vrše nad žrtvama obiteljskog nasilja kao i protiv neprestanog generaliziranja obiteljskih odnosa.

Želimo se boriti protiv korumpiranosti nadležnih institucija koje odlučuju o djeci, protiv nepravednih oduzimanja djece roditeljima koji nemaju „veze“, koji nisu utjecajni i koji ne mogu financijski nadmašiti drugog roditelja.

Ovim putem želimo pozvati sve koji mogu i koji žele da nam se pridruže i pomognu u ovoj borbi. Udruga je trenutno u potrazi za volonterima, stručnim osobama (pravnicima, psiholozima, psihoterapeutima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima…), kao i za svim drugim ljudima dobre volje.

Molimo sve koji žele pomoći da nam se jave: kontakt Udruge Djeca Ljubavi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *